zaterdag 14 maart 2009

ding 16

natuurlijk al lang en breed bekend met het fenomeen Youtube. Niet dat ik er heel vaak op kijk maar ik wil jullie de prachtige filmpjes over cola en mentos niet onthuden, die moet je eens bekijken!

wat nu heel mooi is dat ik behalve de heel oude filmpjes uit 1997 ook een filmpje kan bekijken waarop Frank bij de presentatie in Enschede vorig jaar voorleest uit zijn laatste boek Flantuutn. De geluidskwaliteit is niet heel goed maar toch de moeite waard.

Ik ga volgende week nog wel met met eigen toestel ( vast en zeker al bibberend zoals Robert vreest) rond in de bibliotheek want een filmpje op youtube zetten dat heb ik nog nooit gedaan. De mogelijkheden van filmpjes voor de bibliotheek zijn natuurlijk legio maar ja wie moet dat allemaal opnemen en weer zichtbaar maken?

ding 15

Podcast, leuk en interessant maar je moet wel weten wat je wilt beluisteren en wat je gemist hebt. Ik snap het principe maar ik ben geen geluidsmens. Ik houd erg van de stilte. In huis heb ik, als ik al iets wil luisteren, een cd opstaan ( vanavond Mozarts Requiem, Ede Staal en Katie Melua) , of ik heb classic FM aan via de kabel of de pc. En noe is't stille....
In de auto heb ik altijd de onvolprezen omrop of radio 1 aan. Scheelt veel tijd bij het lezen van de krant...

Ik kreeg ook een geluidsopname ( podcast dus) toegestuurd van een uitzending op radio Oost over Frank op 28 februari. Weet nu even niet hoe ik die hier moet uploaden, kan alleen maar kiezen uit video of foto. Wie geeft mij de juiste tip?

vrijdag 13 maart 2009

ding 14

IM en chatten. Ik heb me er nooit toe kunnen zetten.
Mijn kinderen msn-en natuurlijk al jaren. Ik word soms simpel van de geluidjes die die berichten met zich meebrengen maar het heeft natuurlijk voordelen. Ze zijn altijd op de hoogte van elkaars wel en wee ( dat uit zich ook weer in de gebruikte nicknames) en terwijl ze een spelletje spelen op de pc "praten" ze met elkaar. Ook het contact met familie in den lande gaat zo tussen neus en lippen door en ik hoor via hen dan ook de laatste nieuwtjes.

In mijn bsfr mail heb ik een mail van Simboen voorbij zien komen met een uitnodiging om te chatten. Ik heb haar zojuist een uitnodiging terug gestuurd. Het is nu even afwachten tot we beiden online zijn.
Het op mijn weblog plaatsen van een googletalklogo/ gadget lukte mij niet, Wiesje graag nog even hulp hierbij.
Voor de bibliotheek is het vast wel heel handig maar je moet wel tegen die druk kunnen, ik zou er zenuwachtig van worden. Geef mij dan maar de mail. Kun je even iets langer nadenken over je antwoord.

ding 13

Ik had er bij de evaluatie al naar gevraagd : hoe kun je nu documenten via googledocs delen? natuurlijk niet wetende dat ik dit prachtige medium op deze manier zou gebruiken.

Ik heb op het weblog van Frank http://www.franklowik.blogspot.com/ een paar teksten toegevoegd. En ik ga er nog wel meer opzetten maar daarvoor wil ik eerst toestemming vragen aan de schrijvers.

Mooi dat het zo kan want hele lappen tekst op een weblog vind ik niet mooi.

Je moet wel oppassen dat je met het afsluiten niet meteen ook het blog afsluit of is daar ook een truc voor?

De mogelijkheid om samen aan een document te werken is mij wel duidelijk en dat doen we nu ook al wel via citrix