zaterdag 7 februari 2009

ding 10 delicious

heb de instructies bekeken en wat rondgekeken op delicious. Het kan aan de tijd van de dag liggen maar ik geloof dat dit onderdeel niet aan mij is besteed. Kwam ook al niet meer werkende links tegen en ook de actualiteit is ver te zoeken. Ik ben ook niet iemand die op internet van het een naar het ander gaat. Ook houd ik mijn favorieten wel aardig op orde. Het belang van op elke computer bij dezelfde links kunnen is mooi maar niet onmisbaar en dat zit deels ook wel in netvibes. Als een van jullie er anders over denkt en dan hoor ik dat graag en ik nodig je uit mij de voordelen te laten zien. Dan ga ik ermee verder. Voor nu geloof ik het wel.


Wil nog even reclame maken voor een leuk uitstapje. Wij waren vandaag naar paleis Soestdijk met vrienden. Zeer de moeite waard, je krijgt een leuke rondleiding en ook het park is mooi, zelfs in de winter.


dinsdag 3 februari 2009

ding 9

Ding 9
Web 2.0 : een wereld op zich en nu ik ermee bezig ben kom je dat en de daarmee samenhangende terminologie overal tegen: in tijdschriftartikelen en in de kranten. De RSS icoontjes zie ik nu ook overal. Ook praat ik met collega’s over de 23 dingencursus en in de weblogs worden ook ideeën gelanceerd. Wat kun je ermee voor de bibliotheek? In elk geval gebruik maken van RSS zodat de klanten altijd, voor welk onderdeel dan ook, de meest actuele informatie binnenkrijgen. Ik vind dit zelf een ideaal middel om bij te blijven op sites die mij interesseren.
Een weblog voor de bibliotheek zou er zo uit kunnen zien ( maar er zijn vast wel betere, heb ik nu niet echt naar gezocht)
http://bibliotheekwierden.blogspot.com/2009/01/winnaars-kwartfinale-nationale.html ( ik heb ook even op hun site gekeken maar die ziet er niet uit! Dit weblog is denk ik ter compensatie)
Ik denk wel dat de interactieve communicatie met klanten via een weblog moet groeien en ook dat dat voor velen nog wel even wennen zal zijn. Maar snel mee beginnen lijkt mij, gaandeweg wordt het wel wat. Het zou ook heel goed zijn als klanten via een weblog hun mening en of reactie kunnen geven.
Ja en dan die fotoeditors : deze zijn zeker te gebruiken in de bibliotheek en volgens mij doen mijn creatieve collega’s dat ook al wel. Ik ga er prive zeker nog leuke dingen mee doen.

zondag 1 februari 2009

ding 8




De afgelopen dagen regelmatig met foto's en bewerkingen bezig geweest. Hoewel niet geheel onervaren ging er toch een wereld voor mij open. Wat is er veel mogelijk! Je kunt er echt heel grappige dingen mee uithalen. Ik heb een paar creaties gemaakt
Krijgen we na afloop van de cursus ook een leuke button als bewijs van het met goed gevolg afleggen van 23 dingen?








Ik ben gek op legpuzzels, mijn huis is bijna klaar maar ik mis er nog een paar ....