donderdag 16 april 2009

ding 21

Ik heb de opdracht uitgevoerd en mij ingelezen en de catalogus van Amsterdam en de worldcat bekeken. Leuk hoor die My Discoveries en tags en lijsten etc. Dat is nu echt web2.0. Wat een verschil met de oude kaartcatalogus waarbij je uren kaartjes moest alfabetiseren ( en dat 3x : op titel. auteur en onderwerp!) en die dan weer invoegen in die leuke grijze metalen bakjes met een stang erdoor. En had je een boek afgeschreven dan kon je ze er weer uitrukken, heerlijk om je agressie kwijt te raken. Nu ik dit zo schrijf voel ik mij wel heel erg oud. De collega's van onder 40 weten waarschijnlijk niet eens waar ik het over heb.
Prachtig dat je nu je mening aan een boek kunt hangen en een lijst kunt maken van je favorieten.
De worldcat was nieuw voor mij. Kan iemand mij uitleggen wat daar nu precies inzit en hoe je kunt vinden waar het boek nu in de kast staat want dat kon ik niet ontdekken.
Wel ontdekte dat de invoer weer alles bepalend is ( logisch) want zoeken op Lowik, F.G.H en Lowik, Frank gaf toch heel verschillende resultaten.

woensdag 15 april 2009

ding 20 muziek

Leuk dat lastfm. Heb net verschillende liedjesvan de Dubliners beluisterd. Erg leuk en bijna jeugdsentiment, maar ze zingen nog steeds deze 4 bebaarde Ierse mannen. Ik heb ze dus in jaren niet gehoord maar ik had vroeger verschillende LP's van ze helaas heb ik er geen cd van. Nu dus maar vaker luisteren via Lastfm of liedjes downloaden.
Dubliners ( video embedden lukt weer eens niet! fout op pagina)
Erg aardg vind ik al die extra informatie die je kunt vinden. Alle albums, nummers, uitvoeringen en optredens. Wat anderen er van vinden kan mij niet zo boeien. Een site om nog weer eens naar terug te keren.

Wat ik wel vreemd vind is dat als ik stukken van Mozart wil luisteren deze na 30 seconden stoppen. Doe ik iets verkeerd?

ding 19 sociaal doen

eindelijk weer tijd en de moed gevonden om verder te gaan net 23 dingen. Ik probeer een paar dingen af te werken voordat ik alles wat jullie de afgelopen weken in jullie blogs hebben geschreven ga lezen. Anders is de avond om en heb ik nog niets geplaatst.

Sociale netwerken : ja de uitleg van Lefever is weer even helder en leuk als altijd, Hyves ken ik van de kinderen, en over linkedin lees je regelmatig, ik zag Petra op het 23 dingen netwerk. Toch vind ik het allemaal wat kunstmatig. Ik heb liever echte mensen naast me zitten en ik ben liever in gesprek aan de telefoon. Misschien is het de leeftijd maar ik zie dit niet zo zitten. Altijd maar moeten inloggen, netjes formuleren en tegen wie heb je het eigenlijk? Vaak mensen die je niet eens kent. Kan me ook geen voorstelling maken van een dergelijk netwerk voor de bibliotheekleden.

Het al eerder genoemde schoolbank vind ik wel aardig want daar kun je contact leggen met mensen die je echt kent ( uit een ver verleden) maar die je uit het oog verloren bent. Zo heb ik afgelopen weken wel een paar heel bijzondere reacties via schoolbank gekregen. Leuk.

Een ander sociaal netwerk waar ik wel plezier een beleef is het meedoen aan de Serendip wedstrijd. ( Yntskje en Robert doen ook mee) Op deze site kun je met de medezoekers communiceren via email en persoonlijke berichten. Ook zijn er erg leuke fora waar je ook je stem kunt laten horen. Dus als je klaar bent met 23dingen doe mee met Serendip.!